RI, royal icing, suhkruglasuur
Suhkruglasuuriga saad pritstehnikas kaunistada tordiääri, kinnitada vajadusel detaile, üles ehitada fantaasialilli jpm.
Järgnev retsept on 500 g tuhksuhkru jaoks, vajadusel teisenda koguseid.
- Munavalge / 2 tk
- Tuhksuhkur / 500 g
- Sidrunimahl või veiniäädika / 2–3 sl
Asu munavalgeid vahustama, lisa osade kaupa sidrunimahl ja tuhksuhkur. Mikserda segamismõlaga umbes 10 minutit. Kontrolli valmidust sõrmede vahel, segu peaks jääma piisavalt tihke. Kui “tipud” ei püsi, on segu liiga vedel.
Vihje => Eri tehnikate jaoks on vajalik erinev konsistents. Suhkruglasuuri õiget konsistentsi õpid kõige paremini tunnetama koolitusel hea juhendaja käe all.
Vihje => Munavalgepulbri kasutamisel soovitan kindlasti läbi lugeda pakendil olev juhend.
Vihje=> Glasuuri saad ka värvida, nt pastavärvidega. Lisa valmis segule ja sega.
Rohkem retsepte ja muud huvitavat leiad raamatust Torditeadus, mille saad osta raamatupoodidest või SIIT
Kogu infot võib kasutada ise ja jagada teistega, ole palun viisakas, viita alati algallikale.